Spenat och fetaost paj



Ingredienser
(4 portioner)

100 g pinjenötter
5 st ägg
300 g fetaost
50 g cheddarost
oregano
1 st citron
1 klick smör
400 g babyspenat
1 sats pajdeg (3 dl mjöl, 125 g smör, 4 msk vatten)
cajennpeppar
muskotnöt

Gör såhär:

Pajdeg
Börja med att göra en sats pajdeg. Häll i mjöl i en bunke och smula ner smöret med händerna. Blanda smöret och mjölet så att det blir smuligt. Häll i vattnet och blanda snabbt ihop degen. Låt stå i kylskåp i minst 1 timma.
OBS! Gör två satser pajdeg om du även vill göra göra "ränderna" ovanpå pajen.

Paj
Lägg pinjenötter i en torr stekpanna och rosta nötterna under omrörning. Ha koll så att de inte bränns vid.
Knäck äggen i en skål, smula ner fetaosten och riv cheddarosten. Tillsätt en nypa svartpeppar, en nypa salt, några nypor oregano, rivet citronskal (skal från max en halv citron, annars tar citronsmaken överhand) och en skvätt olivolja.
Blanda ner pinjenötterna när de har blivit gyllenebruna. Rör om.
Ställ tillbaks den tomma stekpannan på plattan och lägg ner hälften av spenaten tillsammans med en skvätt olivolja. Rör om försiktigt. När spenaten sjunkit ihop lite häller du i resten av bladen och fortsätter röra. Ha i lite muskot och tillsätt en liten klick smör. Ha i spenaten i äggsmeten.
Ta ut degen ur kylen och tryck ut den på en pajform. Tryck även upp degen på kanterna. Häll lite salt, peppar och kajennpeppar på degen. Häll smeten över pajdegen och ställ in i mitten av ugnen (200 grader) i ca 20 min eller tills pajen är gyllenebrun.
Servera med en god sallad.

Tips på vinegrätt:
1 äggula
stark och söt senap
salladskrydda
vitvinsvinäger
olivolja

Gör såhär:
Ha i äggulan och kryddorna i en skål. Häll försiktigt i oljan samtidigt som du vispar. Ha i senap och vitvinsvinäger.



Enjoy! ;)


Kommentarer
Postat av: tessan

hejsan :)

Nu har jag lagt upp alla som har röstat på mig ♥

Tusen tack att du var en av dem :)

Hoppas att du får en bra helg.

2011-07-08 @ 10:31:22
URL: http://varanfotoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0