Bilder från Gotland (part II)



Sudersand!


Schtek på stranden


Trafikkaos på Fårö!


Jag stog för körningen! ;)


@ Kuten


Raukar




Fossil



Fårösund


Mamma jag och pappa efter en trevlig middag hos morbror!



Sen blev det oväder! Thunder and lightning!


Oväder=strömavbrott!



Hittade en söt kompis...


Bilder från Gotland (part I)

I tisdags drog jag till vårt landställe på Fårö. Alltid lika nice att komma dit :)
<3 Gotland!

 

Fina Visby! (Har råkat ha sönder mitt UV filter, därför syns sprickorna på vissa av bilderna...)




Glass i Visby hamn! Nom, nom



På Fårö färjan!



Me and sis!




Bullfest!

Här kommer ännu ett recept! 
 Denna gången blir det på supergoda blåbärsbullar! :)




Bullar (ca 30 st)
25 g jäst för söta degar
100 g smör
2,5 dl mjölk
1 st ägg
1 krm salt
1 dl strösocker
1 tsk malen kardemumma
7-8 dl vetemjöl

Blåbärsfyllning
100 g riven mandelmassa
1 liter färska/frysta blåbär
75 g smör
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:
Vetedegen
: Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken, rör om och låt bli fingervarmt (37 grader). Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig. Häll därefter över resten av degvätskan. Tillsätt ägg, salt, strösocker och kardemumma och rör om så att ägget fördelar sig. Tillsätt därefter mjölet, lite i taget. Jobba in mjölet tills degen släpper bunkens kanter. Lägg en handuk över bunken och låt jäsa i ca 40 minuter.

Fyllningen: Mosa blåbärna till en "sylt" och häll i ca 4 msk strösocker. Blanda smält smör och blåbärna. När degen jäst färdigt tar du upp den på bordet och knådar den ordentligt och delar den i två delar. Kavla ut varje degdel till en rektangulär platta. Bred på blåbärsblandningen. Riv mandelmassa över degen och strö över lite krossade mandelflarn. Rulla ihop degen på längden och skär i 2 cm breda skivor och lägg dessa i bullformar och ställ dom på plåtar. Knäck ett ägg i en skål och rör om. Pensla bullarna och strö över lite pärlsocker och krossade mandelflarn. Låt bullarna jäsa under en duk ca 15 min. Grädda sedan bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-13 minuter.
När bullarna är klara och har svalnat lite kan man även strö över lite florsocker.



Enjoy!


Spenat och fetaost paj



Ingredienser
(4 portioner)

100 g pinjenötter
5 st ägg
300 g fetaost
50 g cheddarost
oregano
1 st citron
1 klick smör
400 g babyspenat
1 sats pajdeg (3 dl mjöl, 125 g smör, 4 msk vatten)
cajennpeppar
muskotnöt

Gör såhär:

Pajdeg
Börja med att göra en sats pajdeg. Häll i mjöl i en bunke och smula ner smöret med händerna. Blanda smöret och mjölet så att det blir smuligt. Häll i vattnet och blanda snabbt ihop degen. Låt stå i kylskåp i minst 1 timma.
OBS! Gör två satser pajdeg om du även vill göra göra "ränderna" ovanpå pajen.

Paj
Lägg pinjenötter i en torr stekpanna och rosta nötterna under omrörning. Ha koll så att de inte bränns vid.
Knäck äggen i en skål, smula ner fetaosten och riv cheddarosten. Tillsätt en nypa svartpeppar, en nypa salt, några nypor oregano, rivet citronskal (skal från max en halv citron, annars tar citronsmaken överhand) och en skvätt olivolja.
Blanda ner pinjenötterna när de har blivit gyllenebruna. Rör om.
Ställ tillbaks den tomma stekpannan på plattan och lägg ner hälften av spenaten tillsammans med en skvätt olivolja. Rör om försiktigt. När spenaten sjunkit ihop lite häller du i resten av bladen och fortsätter röra. Ha i lite muskot och tillsätt en liten klick smör. Ha i spenaten i äggsmeten.
Ta ut degen ur kylen och tryck ut den på en pajform. Tryck även upp degen på kanterna. Häll lite salt, peppar och kajennpeppar på degen. Häll smeten över pajdegen och ställ in i mitten av ugnen (200 grader) i ca 20 min eller tills pajen är gyllenebrun.
Servera med en god sallad.

Tips på vinegrätt:
1 äggula
stark och söt senap
salladskrydda
vitvinsvinäger
olivolja

Gör såhär:
Ha i äggulan och kryddorna i en skål. Häll försiktigt i oljan samtidigt som du vispar. Ha i senap och vitvinsvinäger.



Enjoy! ;)


Nyfärgat hår

Har precis färgat håret. Det blev så jävla snyggt, är grymt nöjd! :D
Lätt bäst hitills!


RSS 2.0