Träning & detox

Idag har jag vart på gymmet och tränat för första gången sen jul!
Körde 30 minuter uppvärmning på löpbandet och sedan ett bodypump pass. Så grymt skönt! Älskar att träna så pass hårt att man knappt orkar gå därifrån, höhö! Svetten ska spruta!! Det är då man vet att det gör nytta. ;)

Har tränat i ett år nu på Najaden och jag brukar normalt köra 4-5 pass i veckan. Brukar mest bli gruppträningar (spinning, body attack, poweryoga, bodypump, step) för mig men även en del gym. Dock så tycker jag att det är ganska tråkigt att stå och spänna i gymmet så det blir väl inte alltför ofta.Har börjat få lite muskler nu faktiskt (ingen bra spännisbild men det var den enda jag hade på min bärbara ;P) men det tar ju sin tid! Inget som man kan bygga upp på en månad liksom. Utan det handlar om att träna regelbundet och (lagom) mycket!

Alla vet ju att det är viktigt att träna för att må bra men det är också väldigt viktigt att äta rätt!
Jag tycker redan att att jag äter hälsosam mat men har tänkt pröva på den här "detox dieten" som jag hört talas om. Den ska tydligen rensa kroppen från gifter och slaggprodukter och man följer ett kostprogram i antingen 2 eller 4 veckor.
Själva dieten går ut på att man ska äta så lite tillagad mat som möjlig för att maten bevara näringen som annars försvinner när man tillagar den. Man ska heller inte äta mat som är besprutad, innehåller gifter/slaggprodukter som socker, transfetter, tillsatser, bekämpningsmedel, färgämnen eller konserveringsmedel.

För mig handlar det alltså inte om att gå ner i vikt eller något sådant utan mer att rena kroppen och äta riktigt nyttig mat.
Tycker detta låter sunt och jag tror faktiskt att jag ska ge det ett försök.

Läs mer om detoxdieten här.

Trackback
RSS 2.0